nl en de
De specialist in DVD's en T-shirts met als onderwerp de Tweede Wereldoorlog
0
Winkelwagen
€ 0,00
DVD's / Documentaires /

WWII in België

WWII in België

Aantal dvd's : 5 Aantal boeken : 4 De vijf dvd's en vier boeken geven een verrassend beeld van de werkelijke situatie in België tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Verzendkosten

€ 3,50 

Standaard levertijd

2 werkdagen

EAN

8718754408943  

€ 44,99
€ 34,99
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen

Waar de dvd’s met verrassende fraaie kleurenbeelden van de allerhoogste beeldkwaliteit de grote lijn van de Tweede Wereldoorlog volgt, inclusief de Belgische kant, gaan de boeken zeer specifiek in op hetgeen zich in België heeft afgespeeld.
Het boek ‘De inval’ werpt een ander licht op de slag in België. Ondanks het beeld van een makkelijke Duitse overwinning verzet het Belgische leger zich dapper en weet lang weerstand te bieden.
In het boek ‘Onderdrukking en verzet’ zien we hoe België onder leiding van Ernst von Falkenhausen wordt bezet. Er ontstaat een breuk tussen de koning en de regering en een donkere tijd breekt aan voor het Belgische volk. Met een streng militair gezag ontstaat er al snel verzet van o.a. de groep-Pilaet. Een indringend verhaal van heldendaden en verraad!
In het boek ‘Holocaust en collaboratie’ wordt een confronterend beeld geschetst. De Duitse bezetter maakt gebruik van collaborateurs en met hun hulp worden er in Antwerpen en Brussel razzia’s gehouden. De opgepakte Joden komen terecht in Breendonk en de Dossinkazerne. Bijna de helft zal sterven!
Het vierde boek ‘Ardennen offensief en Bevrijding’ laat een aantal facetten zien van de belangrijke veldslag. St-Vith, kampfgruppe Peiper, Malmedy en de Geallieerde generaals Churchill, Eisenhower en Montgomery. De Duitse tegenaanval kwam als een verassing en werd met moeite gestopt waarmee de weg naar de volledige bevrijding van België eindelijk mogelijk was.

Wij leveren met

Beoordeling

[WEBWINKELKEURWIDGET layout=modern theme=dark color=#ea0e8b show=yes view=list amount=6 width=manual width_amount=240px height=290px interval=5000 language=nld]

Inschrijven voor de nieuwsbrief
Aanmelden
Alle bedragen zijn inclusief BTW

Powered by CCV Shop software webshop