nl en de
De specialist in DVD's en T-shirts met als onderwerp de Tweede Wereldoorlog
0
Winkelwagen
€ 0,00
DVD's / Documentaires / 2e Wereldoorlog / Concentratiekampen /

Auschwitz, the last train

Auschwitz, the last train
Auschwitz, the last train

Totaal aantal dvd's : 3 Speelduur : Ongeveer 175 minuten Taal: Engels gesproken, Nederlands ondertiteld Verzendkosten : € 2,95   Deze DVD box bevat een drietal verschillende documentaires, a...

Verzendkosten

€ 3,50 

EAN

 

€ 20,99
€ 17,99
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen


Totaal aantal dvd's : 3
Speelduur : Ongeveer 175 minuten
Taal: Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
Verzendkosten : € 2,95
 
Deze DVD box bevat een drietal verschillende documentaires, allemaal met hetzelfde onderwerp: Kamp Auschwitz. 
 

Auschwitz was een verzameling van concentratie- en vernietigingskampen die tijdens de Tweede Wereldoorlog door nazi-Duitsland nabij de Poolse stad Auschwitz (Pools: Oświęcim) werden opgezet. Het was het grootste van alle Duitse concentratiekampen en bestond uit Auschwitz I (Stammlager of basiskamp), Auschwitz II-Birkenau (Vernichtungslager of vernietigingskamp), Auschwitz III-Monowitz (een werkkamp) en een aantal subkampen.
 

Naar Auschwitz werden ongeveer 1,3 miljoen mensen gedeporteerd. Hiervan zijn er ongeveer 1,1 miljoen om het leven gekomen, waarvan het grootste deel werd vergast.
 

De naam Auschwitz is symbolisch geworden voor de vernietigings- en concentratiekampen van de nazi's die op vele plaatsen in Europa verschenen voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog. Miljoenen mensen, merendeels Joden maar ook personen die tot andereetnische minderheden behoorden, evenals politieke gevangenen, zijn in dergelijke kampen om het leven gekomen.


Documentaire Escape From Auschwitz:
Deze documentaire vertelt het waargebeurde verhaal van twee jonge joodse jongens die weten te ontsnappen uit het concentratiekamp Auschwitz. Zij verbazen de wereld met de verschrikkelijke waarheid, die zo angstvallig geheim werd gehouden door de Nazi's. Dankzij hen komen deze afschuwelijke taferelen aan het licht.


Documentaire Dr. Josef Mengele:
De beruchte dr. Josef Mengele staat symbool voor de gruwelijkheden in Auschwitz. In 1943 wordt Mengele naar Auschwitz gestuurd waar hij binnen één jaar vele mensen vermoord, organen uit levende mensen haalt en experimenteert op tweelingen. Als Auschwitz in 1945 wordt bevrijd hebben slechts 180 mensen van de in totaal 3.000 'proefkonijnen' de verschrikkingen overleefd. Deze documentaire geeft onder andere aan de hand van vele interviews een kijk in het leven van deze massamoordenaar.


Documentaire Genocide:
Vanaf eind jaren twintig van de vorige eeuw wordt de basis gelegd voor de uiteindelijke Jodenvervolging. Zodra het Nationaal Socialisme van Adolf Hitler meer grip krijgt op de Duitse samenleving begint er een lange periode van afschuwelijke ellende voor o.a. de joden en de zigeuners. Aan de hand van persoonlijke verhalen en unieke beelden krijgt u inzicht in de wreedheden ten tijde van de Tweede Wereldoorlog.

Wij leveren met

Beoordeling

[WEBWINKELKEURWIDGET layout=modern theme=dark color=#ea0e8b show=yes view=list amount=6 width=manual width_amount=240px height=290px interval=5000 language=nld]

Inschrijven voor de nieuwsbrief
Aanmelden
Alle bedragen zijn inclusief BTW

Powered by CCV Shop software webshop